Războiul comercial China - SUA loveşte şi pieţele contractelor la termen

Postat la 02 aprilie 2018 80 afişări

Contractele futures (la termen) având ca suport indicele bursier din SUA au scăzut în prima zi de tranzacţionare a noului trimestru, deoarece decizia Chinei de a majora tarifele de import pe produsele din SUA a reaprins temerile legate de un posibil război comercial, relatează Reuters.

Războiul comercial China - SUA loveşte şi pieţele contractelor la termen

Bursa Nasdaq din Statele Unite a consemnat un declin de 0,6% pe contractele la termen, la deschiderea şedinţei de luni, în condiţiile în care nume mari precum Facebook şi Amazon au scăzut înaintea deschiderii pieţei.

China a anunţat duminică noi tarife la produsele provenite din Statele Unite, precum fructe sau produse din carne de porc, ca reacţie la decizia preşedintelui Trump de a impune taxe suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu, relatează site-ul agenţiei Dpa.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.