Start-up-ul tech Pluria, lansat de Andrei Creţu, s-a lansat concomitent în Spania şi în Columbia. Platforma ajunge la 150 de spaţii de lucru disponibile în 4 ţări

Autor: Andra Stroe Postat la 13 octombrie 2021 198 afişări

Start-up-ul tech Pluria, lansat de Andrei Creţu, s-a lansat concomitent în Spania şi în Columbia. Platforma ajunge la 150 de spaţii de lucru disponibile în 4 ţări

Start-up-ul tech Pluria,  prima platformă B2B, la nivel internaţional, care oferă acces la o reţea extinsă de spaţii de lucru care pot fi rezervate şi închiriate direct de pe platformă, lansat în septembrie 2020 de antreprenorul Andrei Creţu, co-fondator al reţelei 7card, anunţă lansarea aplicaţiei, la interval de câteva zile, în Spania şi Columbia. În ambele ţări, Pluria şi-a construit o echipă locală cu care dezvoltă platforma. Dacă intrarea pe piaţa iberică a fost luată în calcul încă de la început, lansarea în Columbia marchează primul pas în America Latină a start-up-ului.

Într-o piaţă mondială în care companiile îşi regândesc structura birourilor şi iau în calcul o formulă de lucru hibrid, Pluria pune la dispoziţia companiilor peste 150 de spaţii comune de lucru în peste 50 de oraşe din întreaga lume. De altfel, asta este şi premisa cu care start up-ul românesc, conceput şi lansat în plină pandemie, intră în Spania şi Columbia. Studiile citate de companie arată că 66% dintre companii iau în calcul spaţii de lucru flexibile, acestea urmând a reprezenta, pe termen lung, o treime din piaţa imobiliară de birouri. Acest nou mod de lucru, care implică flexibilitatea angajatorului, este foarte apreciat de angajaţi.

„Misiunea noastră este să sprijinim companiile să fie organizaţii flexibile şi hibride. Până în 2030, potrivit datelor companiei spaniole de consultanţă imobiliară Savills Aguirre Newman, se aşteaptă ca 30% din piaţa de birouri din Peninsula Iberică să fie preluată de spaţii de lucru flexibile. Acest lucru ne oferă posibilităţi de creştere şi face ca o aplicaţie precum Pluria, care uneşte diferite spaţii de lucru pe o singură platformă, să fie imperios necesară. Aşa că am profitat de această oportunitate, şi am lansat oficial Pluria în Spania”, spune Andrei Creţu, fondatorul Pluria.

Birourile flexibile reprezintă noua realitate şi în Columbia, unde mai mult de 70% dintre angajaţi preferă să lucreze dintr-un alt spaţiu decât biroul lor. Totodată, Columbia ocupă o poziţie fruntaşă în America Latină în ceea ce priveşte numărul spaţiilor de co-working care, în proporţie de 93%, sunt independente. Pluria are o acoperire la nivel naţional, cu spaţii în Bogota, Medellin, Cartagena, Baranquilla, Cali, Pereira şi Armenia, iar obiectivul start-up-ului peste următoarele şase luni este extinderea portofoliului de clienţi.

„Columbia ocupă o poziţie de top în regiune în ceea ce priveşte participarea la coworking şi 66% dintre managerii de Resurse Umane din companii iau în considerare redefinirea spaţiilor fizice pentru a implementa modul de lucru hibrid. Cred că Pluria are un mare potenţial pe această piaţă, iar Columbia marchează primul pas al companiei în America Latină", spune Mateo Marulanda, country manager Pluria Columbia.

Extinderea Pluria pe piaţa spaniolă şi cea din America Latină creşte reţeaua de spaţii de lucru flexibile, atingându-şi în acelaşi timp şi cele trei mari obiective: reducerea costurilor companiilor, acestea accesând în acelaşi timp talente şi clienţi globali, flexibilitatea mediului de lucru al angajaţilor şi clientelă nouă pentru furnizorii de spaţii de co-working. Ca şi în România, serviciul Pluria este personalizat pe baza nevoilor companiilor care-l accesează.

Serviciul este disponibil în Google Play şi AppStore, iar companiile au parte de vizibilitate, transparenţă şi control asupra activităţii angajaţilor, prin intermediul interfeţei de administrare a Pluria. La nivel mondial, compania are aproape 40 de angajaţi şi colaboratori.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
columbia,
platforma,
spania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.