Şova: Există peste un milion de amenzi pentru neplata rovinietei neachitate în ultimii trei ani

Postat la 07 octombrie 2013 19 afişări

Ministrul Dan Şova a declarat, luni, că sunt peste un milion de amenzi pentru neplata rovinietei neachitate în ultimii trei ani, el arătând că a propus trecerea acestora de la CNADNR la Ministerul de Finanţe, pentru a intra sub incidenţa Codului de procedură fiscală.

Şova: Există peste un milion de amenzi pentru neplata rovinietei neachitate în ultimii trei ani

 "În momentul acesta, pentru amenzile din rovinietă care nu se achită se merge pe linia proceselor şi recuperărilor în instanţă. Noi avem o propunere care se află acum pe circuitul legislativ, o să vedem şi cu colegii de la Finanţe, pentru că la CNADNR de-a lungul ultimilor trei ani s-au strâns peste un milion de amenzi pentru neplata rovinietei, neachitate. Am propus ca până la urmă aceste amenzi să treacă la Ministerul de Finanţe, prin Codul de procedură fiscală, să vedem dacă o să fie de acord şi Ministerul de Finanţe. Trebuie să găsim o soluţie", a spus Şova.

În ceea ce priveşte creşterea preţului rovinietei, Şova a precizat că această majorare se referă în special la vehiculele comerciale care tranzitează România, acolo unde tarifele sunt cele mai mici din UE.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/sova-exista-peste-un-milion-de-amenzi-pentru-neplata-rovinietei-neachitate-in-ultimii-trei-ani-11470631
11470631
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.