Cum arată o casă proiectată de Gaudí (FOTO)

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 06 octombrie 2013 466 afişări

O casă proiectată de marele arhitect catalan Antoni Gaudí, situată pe vârful unui deal cu privelişte la oraşul Barcelona, poate fi vizitată de admiratorii lucrărilor acestuia, după ce proprietarii s-au hotărât să permită, contra cost, accesul turiştilor.

Casa numită Bellesguard este una din cele două locuinţe individuale ce poartă semnătura lui Gaudi la Barcelona şi reprezintă o fantezie medievală a sa, iar includerea ei în circuitul turistic va permite explorarea unei feţe mai puţin cunoscute a artistului.

Familia care deţine Bellesguard a achiziţionat-o în 1945 şi multă vreme a permis doar localnicilor să intre în grădină pentru a se relaxa. Hotărârea de a lăsa turiştii să viziteze casa contra cost a fost luată după ce aceasta a necesitat lucrări mai ample de consolidare şi renovare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
casa,
barcelona,
gaudi,
arhitectura,
turism,
arta,
spania
/arta-si-societate/cum-arata-o-casa-proiectata-de-gaudi-foto-11463460
11463460
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.