Şova: CFR va cumpăra energia de pe OPCOM din 15 iunie, costurile vor scădea cu 10-15%

Postat la 29 aprilie 2014 37 afişări

CFR SA va achiziţiona energia de pe piaţa reglementată OPCOM, începând de la jumătate lunii iunie, a anunţat ministrul Transporturilor, Dan Şova, care a precizat că intrarea administratorului reţelei feroviare "în această logică firească" va genera cheltuieli cu electricitate mai mici cu 10-15%.

Şova: CFR va cumpăra energia de pe OPCOM din 15 iunie, costurile vor scădea cu 10-15%

 "Am semnat pe 25 aprilie convenţia de stingere a datoriilor între CFR şi Electrica Furnizare. CFR Infrastructură are obligaţia de a plăti toate datoriile către Electrica Furnizare până la data de 15 mai", a declarat Şova, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că un alt efect pozitiv al aceastei convenţii, pe lângă stingerea datoriei, este acela că administratorul reţelei feroviare va intra într-o "logică firească", a achiziţionării de electricitate de pe piaţa reglementată OPCOM, ceea ce va duce la o scădere a cheltuielor cu energia pentru 2014 între 10-15%.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/sova-cfr-va-cumpara-energia-de-pe-opcom-din-15-iunie-costurile-vor-scadea-cu-10-15-12550243
12550243
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.