Ponta anunţă că cifrele preliminare indică pentru trimestrul I o creştere economică de 3,2%

Postat la 29 aprilie 2014 27 afişări

Cifrele preliminare indică pentru primul trimestru al acestui an o creştere economică de 3,2%, a anunţat premierul Victor Ponta.

Ponta anunţă că cifrele preliminare indică pentru trimestrul I o creştere economică de 3,2%

Anul acesta, primul trimestru deja cifrele preliminare sunt pe o creştere de 3,2%", a spus Ponta la România TV.

Economia a crescut anul trecut cu 3,5%, susţinută în principal de industrie şi agricultură, unde volumul de activitate a urcat cu 8,1% şi, respectiv, 23,4%.

Execuţia bugetară din primul trimestru s-a încheiat cu un deficit de 900 milioane de lei, reprezentând 0,14% din PIB, în scădere de la 0,46% din PIB la finele lunii februarie şi 0,67% din PIB în perioada similară din 2013.

Veniturile bugetului general consolidat au totalizat 48,8 miliarde de lei în primul trimestru şi reprezintă 7,4% din PIB. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, veniturile au fost mai mari cu 3,8%, potrivit datelor prezentate vineri de Ministerul Finanţelor.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ponta-anunta-ca-cifrele-preliminare-indica-pentru-trimestrul-i-o-crestere-economica-de-3-2-12547006
12547006
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.