Stroe, Dacia: Negocierea cu sindicatul, la final. S-a acceptat o creşterere rezonabilă a salariilor

Postat la 28 aprilie 2014 47 afişări

Negocierile dintre conducerea Automobile Dacia şi sindicate pentru contractul colectiv de muncă din acest an s-ar putea finaliza în această săptămână, afirmă Constantin Stroe, vicepreşedintele CA al constructorului auto, care precizează că s-a agreat o "creşterere rezonabilă" a salariilor.

 "Am tot respectul pentru angajaţii Dacia. Cred în înţelepciunea şi în terminarea acestei negocieri prelungite, probabil chiar în cursul acestei săptămâni, dacă nu cealaltă", a spus Stroe la conferinţa "Cheie, contact, sales - Cum relansăm industria auto din România?", organizată luni de Ziarul Financiar, răspunzând unei întrebări privind ameninţările cu care se confruntă producţia auto din România.

El a afirmat că, în timp ce la Dacia operatorii au încasat anul trecut un salariu mediu brut de 4.428 lei la operatori, nivelul consemnat în economia naţională a fost 2.224 lei, iar pe ramura de profil s-a situat la 2.682 lei.

"Păi domnule când ai aşa un ecart, trebuie să fii înţelept. Sigur, în spatele acestor negocieri sunt şi alte, mă rog, tactici, cum vreţi s-o luaţi. Cred că vor accepta un program şi au acceptat o creştere rezonabilă, ţinând seama şi de inflaţia de anul trecut", a spus reprezentantul Dacia.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/stroe-dacia-negocierea-cu-sindicatul-la-final-s-a-acceptat-o-cresterere-rezonabila-a-salariilor-12541262
12541262
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.