România va produce componente auto de peste 20 mld. euro până în 2025, dublu faţă de acum

Postat la 29 aprilie 2014 54 afişări

Piaţa locală are în continuare un potenţial ridicat în a atrage producători de componente, în timp ce venirea unui al treilea constructor de autoturisme, pe lângă francezii de la Renault (Dacia) şi americanii de la Ford, „rămâne la stadiu de vis“.

România va produce componente auto de peste 20 mld. euro până în 2025, dublu faţă de acum

 Cifra de afaceri a sectorului producătorilor de componente va creşte până în 2025 de la 10,7 mld. euro, cât a fost anul trecut, la peste 20 mld. euro, în condiţiile în care în următorul deceniu piaţa globală de componente va creşte de la 406 la peste 600 mld. euro, potrivit datelor Aso­ciaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM).

„Sectorul componentelor poate ajunge uşor la 20 de miliarde de euro în Ro­mâ­nia pentru că are potenţial. Anul trecut cifra de afaceri a sectorului auto a crescut cu 20% faţă de anul precedent la 15,9 mld. euro, din care 5,2 mld. euro reprezintă producţia de maşini şi 10,7 mld. euro producţia de componente auto. Tot timpul visez la un al treilea pro­ducător, este loc pe piaţa din România“, a spus Con­stantin Stroe, pre­şedintele ACAROM în cadrul Conferinţei ZF „Cheie, contact, sales! Cum relansăm industria auto din România?“, organizată de ZF în parteneriat cu Garanti Leasing, Colliers International şi Eu­rotax. În total, industria auto reprezintă 11% din PIB şi 24% din exporturi.

Citiţi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/romania-va-produce-componente-auto-de-peste-20-mld-euro-pana-in-2025-dublu-fata-de-acum-12546982
12546982
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.