Nokia a numit un nou CEO şi a anunţat profit de peste 100 milioane de euro pentru primul trimestru

Postat la 29 aprilie 2014 45 afişări

Nokia se pregăteşte pentru un nou început după ce a ieşit din era telefoanelor mobile, cea mai prosperă din istoria grupului, cu un nou director general şi refocusarea afacerilor pe echipamente de infrastructură telecom, raportând pentru primul trimestru un profit net de peste 100 milioane euro.

Nokia a numit un nou CEO şi a anunţat profit de peste 100 milioane de euro pentru primul trimestru

 Nokia, care a finalizat săptămâna trecută vânzarea diviziei de telefoane mobile către Microsoft într-o tranzacţie de 5,4 miliarde euro, l-a numit CEO pe Rajeev Suri (46 de ani), şeful diviziei de echipamente de reţea.

Compania, fondată în urmă cu aproape 150 de ani, caută un nou CEO încă din luna septembrie, când a bătut palma cu Microsoft, fostul director general Stephen Elop revenind la compania americană odată cu divizia de telefoane.

Suri conduce de patru ani divizia de reţele telecom a Nokia şi lucrează de 20 de ani în cadrul grupului. El s-a ocupat de-a lungul timpului de aspecte variate ale afacerii, de la strategie, fuziuni şi achiziţii la vânzări şi marketing. De profesie inginer specializat în electronică şi telecomunicaţii, Suri a redus cheltuielile, a disponibilizat angajaţi şi a refocusat afacerea pe cele mai profitabile contracte, pentru a creşte profitul diviziei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/nokia-a-numit-un-nou-ceo-si-a-anuntat-profit-de-peste-100-milioane-de-euro-pentru-primul-trimestru-12547912
12547912
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.