Soţiile sau soţii colaboratori ai lucrătorilor independenţi vor beneficia de protecţie socială

Postat la 04 octombrie 2013 39 afişări

Partenerii de viaţă ai lucrătorilor independenţi - persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale - care colaborează la aceste activităţi vor beneficia de protecţie socială, a decis Guvernul, transpunând în legislaţia naţională o directivă europeană.

Soţiile sau soţii colaboratori ai lucrătorilor independenţi vor beneficia de protecţie socială

 Astfel, Guvernul a decis în şedinţa de miercuri modificarea în proiect de lege a unei ordonanţe din anul 2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, pe care Departamentul pentru IMM-uri, Mediu de afaceri si Turism a propus-o spre dezbatere.

Ministrul delegat Maria Grapini doreşte alinierea legislaţiei interne la normele europene prevăzute într-o directivă din 2010, potrivit căreia "în cazul în care într-un stat membru există un sistem de protecţie socială pentru lucrătorii independenţi, respectivul stat ia măsurile necesare astfel încât soţia/soţul colaborator a/al lucrătorului independent, respectiv a/al titularului întreprinderii individuale/persoanei fizice autorizate să poată beneficia de protecţie socială în conformitate cu dreptul intern", se arată într-un comunicat al Departamentului pentru IMM-uri.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/sotiile-sau-sotii-colaboratori-ai-lucratorilor-independenti-vor-beneficia-de-protectie-sociala-11453459
11453459
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.