Twitter a prezentat planuri pentru listare printr-o ofertă publică iniţială de 1 miliard de dolari. Compania nu a avut niciodată profit

Postat la 04 octombrie 2013 32 afişări

Compania americană Twitter a prezentat planuri pentru atragerea a până la 1 miliard de dolari printr-o ofertă publică iniţială, dezvăluind pentru prima dată că veniturile s-au triplat în ultimul an, dar şi că nu a înregistrat niciodată profit în cei şapte ani de la înfiinţare.

 Analişti, acţionari şi consilieri ai companiei au sugerat că listarea ar putea evalua Twitter la 12-15 milarde de dolari, faţă de valoarea de 8 miliarde de dolari estimată într-un proces de atragere de fonduri în 2011. Veniturile, în mare parte din publicitate, au totalizat anul trecut 316,9 milioane de dolari, scrie Financial Times.

Documentele Twitter nu indică valoarea la care se autoevaluează compania, dar chiar şi la o estimare precaută de 12 miliarde de dolari participaţia cofondatorului Evan Williams, cel mai mare acţionar, cu o participaţie de 12%, ar valora până la 1,4 miliarde de dolari. De asemenea, preşedintele Twitter, Jack Dorsey, ar deţine acţiuni de 588 de milioane de dolari.

Compania va stabili preţul de listare după o serie de prezentări pentru investitori, care ar putea fi iniţiate chiar în octombrie. Tranzacţionarea la bursă ar putea începe din noiembrie, sub simbolul TWTR, referire la numele iniţial, "twttr". Peste 100 de milioane de utilizatori zilnici au postat în total 300 de miliarde de tweet-uri de la înfiinţarea companiei în 2006.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/twitter-a-prezentat-planuri-pentru-listare-printr-o-oferta-publica-initiala-de-1-miliard-de-dolari-compania-nu-a-avut-niciodata-profit-11453329
11453329
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.