Sondaj: Susţinerea faţă de UE este în scădere netă din cauza crizei

Postat la 14 mai 2013 26 afişări

Susţinerea faţă de UE şi faţă de integrarea economică europeană este în scădere netă în numeroase ţări din cauza crizei, potrivit unei anchete realizate de centrul de cercetare american Pew.

Sondaj: Susţinerea faţă de UE este în scădere netă din cauza crizei

 Între 2012 şi 2013, susţinerea faţă de proiectul european a scăzut de la 60 la sută la doar 45 la sută, respectiv 15 puncte. Franţa a înregistrat cea mai puternică scădere (19 puncte, respectiv 41 la sută opinii favorabile).

Aceasta este de 14 puncte în Spania (46 la sută), o ţară extrem de afectată de criză, şi de 8 puncte în Germania (60 la sută), dar doar de 1 punct în Italia (58 la sută), potrivit studiului intitulat "Noul bolnav al Europei: Uniunea Europeapă".

În ţările în care nivelul de susţinere era deja scăzut acesta a continuat să se reducă: Grecia a ajuns la 33 la sută (o scădere de 4 puncte) şi Marea Britanie la 43 la sută (2 puncte).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/sondaj-sustinerea-fata-de-ue-este-in-scadere-neta-din-cauza-crizei-10876272
10876272
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.