Sondaj: îşi doresc românii ca ţara noastră să iasă din Uniune Europeană sau ca aceasta să se destrame ?

Postat la 31 ianuarie 2022 1064 afişări

Sondaj: îşi doresc românii ca ţara noastră să iasă din Uniune Europeană sau ca aceasta să se destrame ?

Ar trebui sau nu ca România să iasă din UE? Dar destrămarea Uniunii: e un deziderat pentru români sau nu? Aduce calitatea de membră UE avantaje la nivel macro, pentru ţară şi micro, pentru cetăţeni?

Majoritatea românilor vor ca ţara să rămână în UE, trei pătrimi din populaţie respingând atât ieşirea României din Uniunea Europeană, cât şi ideea destrămării uniunii celor 27 de state. Cel puţin asta arată cel mai recent sondaj realizat de către INSCOP Research în parteneriat cu Verifield la comanda think-tank-ului STRATEGIC Thinking Group.

Ieşirea României din Uniunea Europeană (Ro-Exit)

71,7% din români se opun ideii ca România să iasă din Uniunea Europeană, în timp ce 25,2% ar fi de acord cu o asemenea perspectivă şi 3,1% nu ştiu sau nu răspund.

Destrămarea Uniunii: cei mai mulţi nu îţi doresc asta

75,3% din respondenţi nu ar dori ca Uniunea Europeană să se destrame în următorii ani. 19% îşi doresc o asemenea evoluţie, iar 6,7% nu ştiu sau nu răspund.

Aderarea la UE: avantaje pentru români

Punând în balanţă toate implicaţiile asupra vieţii economice şi sociale, asupra familiei şi vieţii personale, 54,9% din cei chestionaţi consideră că aderarea României la Uniunea Europeană a adus mai degrabă avantaje, în timp ce 40,8% sunt de părerea contrarie.

Rolul UE în dezvoltarea economică a României

Afirmaţia ”În viitor, România s-ar dezvolta mai bine economic dacă ar fi în interiorul Uniunii Europene” întruneşte acordul a 63,2% din cei intervievaţi.

Apoi, 29,4% consideră că ”în viitor, România s-ar dezvolta mai bine economic dacă ar fi în afara Uniunii Europene”.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
uniunea europeana,
refuz,
romani

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.