Simptomele COVID-19 se modifică. Un medic din Iaşi susţine că boala ar putea fi cronică

Autor: Petru Mazilu Postat la 30 octombrie 2020 473 afişări

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Sfânta Cuvioasa Parascheva Iaşi, Carmen Dorobăţ, a constatat că din ce în ce mai mulţi pacienţi ajung la spital cu simptome diferite faţă de cele cu care s-au confruntat medicii la începutul epidemiei. 

Este vorba despre pierderea gustului şi mirosului, febra şi durerile musculare care fie nu mai apar, fie se manifestă în momentele mai târzii ale bolii. În plus, sunt pacienţi care rămân infectaţi deşi primesc tratament, ceea ce naşte o nouă ipoteză: boala ar putea deveni cronică, exact ca în cazurile HIV şi Hepatita B.

„Această boală poate să devină cronică, nu ştim dacă acest virus se elimină din organism şi dacă nu rămâne precum virusul HIV sau virusul hepatitei B. Pierderea gustului şi a mirosului apare mai rar şi nu la început, cum se întâmpla, apare pe parcurs. Sau durerile musculare apăreau în puseu febril după 7-10 zile. Am avut pacienţi fără febră care au avut direct dureri musculare. S-au schimbat momentele de apariţie în scenă, nu se mai păstrează aceleaşi reguli”, a declarat, pentru MEDIAFAX, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Sfânta Cuvioasa Parascheva, Carmen Dorobăţ,

Citiţi articolul integral pe Mediafax.ro. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
medic,
covid,
simptome

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.