Sergiu Oprescu, preşedintele executiv al Alpha Bank Romania devine preşedintele holdingului care administrează reţeaua internaţională a Grupului Alpha Bank

Autor: Mircea Nica Postat la 07 ianuarie 2021 41 afişări

Sergiu Oprescu, preşedintele executiv al Alpha Bank Romania devine preşedintele holdingului care administrează reţeaua internaţională a Grupului Alpha Bank

Sergiu Oprescu, preşedintele executiv al Alpha Bank România, a fost numit preşedintele holdingului care administrează reţeaua internaţională de bănci a Grupului Alpha Bank din Grecia.

În acest holding sunt incluse Alpha Bank România, Alpha Bank Cipru şi Alpha Bank Albania.

Holdingul este deţinut 100% de Grupul Alpha Bank Grecia.

“Acest transfer consolidează şi mai mult structura de guvernanţă corporativă existentă pentru companiile internaţionale ale Grupului, care rămân în continuare sub supravegherea lui Sergiu Oprescu, în calitate de preşedinte al noului holding şi director general al reţelei internaţionale a Grupului Alpha Bank”, a anunţat joi dimineaţă Alpha Bank.

Transferul realizat la nivelul companiilor Alpha Bank a fost finalizat cu succes şi se anticipează că acest proiect iniţiat aproximativ acum doi ani, va avea o contribuţie substanţială la creşterea valorii Grupului şi astfel la creşterea valorii pentru acţionarii băncii, menţionează Alpha Bank.

Acest proiect a obţinut toate aprobările de reglementare.

Sergiu Oprescu are 57 de ani şi a început să lucreze pentru Alpha Bank Grecia la începutul anilor 90, întâi la societatea de Investement Banking şi brokeraj şi apoi la bancă.

A devenit CEO al Alpha Bank România în anul 2007. În prezent, Sergiu Oprescu deţine şi funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Asociaţiei Române a Băncilor. El este absolvent al Facultăţii de Aeronautică din cadrul din cadrul Universităţii Politehnica din Bucureşti, are studii postuniversitare în domeniul bancar la Universitatea din Colorado SUA şi a urmat mai multe programe executive la Harvard Business School, Stanford şi London Business School.

Alpha Bank Grecia este primul Grup bancar extern care a deschis o bancă în România după 90, respectiv Banca Bucureşti 1994-1995.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alpha bank,
presedinte,
grup,
romania,
grecia,
oprescu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.