Şeful Bundesbank: Franţa are o responsabilitate specială în UE, în privinţa reducerii deficitului

Postat la 20 mai 2013 23 afişări

Preşedintele băncii centrale a Germaniei, Jens Weidmann, a declarat că Franţa, ca stat "cu greutate" în zona euro, are o responsabilitate specială în privinţa tratării cu seriozitate a regulilor UE privind reducerea deficitului bugetar.

Şeful Bundesbank: Franţa are o responsabilitate specială în UE, în privinţa reducerii deficitului

 Credibilitatea legislaţiei din zona euro ar avea de suferit dacă flexibilitatea sistemului va fi împinsă până la limită, a arătat Weidmann într-un interviu publicat sâmbătă de ziarul Bild am Sonntag, preluat de CNBC.

"Evoluţiile economice din unele ţări au fost într-adevăr mai slabe decât se estima, iar regulile europene oferă un anumit grad de flexibilitate în astfel de cazuri", a declarat oficialul german, întrebat despre decizia Comisiei Europene de a acorda Franţei, Italiei şi Sloveniei mai mult timp pentru a se încadra în criteriile de stabilitate, îndeosebi reducerea deficitului bugetar sub 3% din PIB.

În urma crizei din 2008-2009, numeroase state UE au înregistrat deficite bugetare cu mult peste limita prevăzută în legislaţia europeană. Având în vedere circumstanţele economice excepţionale, Comisia Europeană a decis să acorde mai mult timp pentru reîncadrare statelor unde derapajul fiscal s-a produs pe fondul încetinirii creşterii economice.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/seful-bundesbank-franta-are-o-responsabilitate-speciala-in-ue-in-privinta-reducerii-deficitului-10888292
10888292
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.