Seful BCE: Statele industrializate ar trebui sa majoreze imediat taxele

Postat la 23 iulie 2010 19 afişări

Presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, apreciaza ca statele industrializate din intreaga lume ar trebui sa introduca masuri de reducere a cheltuielilor si sa majoreze taxele imediat pentru a consolida revenirea economiei, potrivit publicatiei Financial Times (FT).

Trichet considera, totodata, ca prelungirea programelor de stimulare reprezinta o greseala, iar diminuarea imprumuturilor va avea efecte foarte limitate asupra cresterii economice. Opiniile presedintelui BCE contrasteaza cu indemnurile continue ale SUA ca inasprirea fiscalitatii sa fie amanata pana cel putin in 2011, ceea ce sugereaza ca inca nu s-a ajuns la un compromis in privinta modalitatilor de a obtine o revenire solida dupa criza economica si financiara care a aparut in urma cu doi ani, noteaza FT. Trichet critica presiunile de anul trecut de a se implementa masuri de stimulare bugetara, facand referire la administratia SUA si la Fondul Monetar International.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/seful-bce-statele-industrializate-ar-trebui-sa-majoreze-imediat-taxele-6689258
6689258
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.