Şef nou la liderul pieţei asigurărilor. Călin Matei, fost director adjunct la Groupama Asigurări, îl înlocuieşte pe François Coste la conducerea companiei din iunie 2023

Autor: Mircea Nica Postat la 03 mai 2023 42 afişări

Călin Matei, fost director general adjunct al Groupama Asigurări, preia începând cu luna iunie 2023 frâiele conducerii liderul pieţei asigurărilor de la François Coste, după ce a primit aprobarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), potrivit informaţiilor transmise de asigurător şi de ASF.

Şef nou la liderul pieţei asigurărilor. Călin Matei, fost director adjunct la Groupama Asigurări, îl înlocuieşte pe François Coste la conducerea companiei din iunie 2023

Călin Matei, fost director general adjunct al Groupama Asigurări, preia începând cu luna iunie 2023 frâiele conducerii liderul pieţei asigurărilor de la François Coste, după ce a primit aprobarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), potrivit informaţiilor transmise de asigurător şi de ASF. „Rămânem în continuare concentraţi pe strategia noastră, aceea de a fi preferaţi şi profitabili, pe dezvoltarea durabilă şi sustenabilă, pe oferirea de servicii şi produse de calitate, la un preţ corect şi, poate cel mai important, continuăm să gândim deopotrivă pe termen scurt, mediu şi lung, punând mereu pe plan principal responsabilitatea pe care o avem faţă de clienţii, partenerii, echipa noastră şi societate“, a declarat Călin Matei, noul CEO desemnat al Groupama. Călin Matei a deţinut din 2011 până în prezent funcţia de director general adjunct în cadrul Groupama, rol din care a contribuit la conceperea şi implementarea strategiei companiei.  El preia rolul de director general al Groupama de la François Coste, care va rămâne în continuare membru în Consiliul de Administraţie al Groupama şi va prelua un nou rol în cadrul grupului Groupama. Cu o experienţă de peste 20 de ani în industria asigurărilor, Călin Matei a coordonat multiple divizii din cadrul Groupama, printre care divizia Tehnic Non Viaţă, departamentul Subscriere Asigurări Agricole, direcţia Tarifare şi Dezvoltare Produse, divizia Tehnic Viaţă, departamentul Asigurări de Sănătate şi direcţia Parteneriate Strategice Bancassurance. El şi-a început cariera în asigurări, după absolvirea Facultăţii de Cibernetică, Statistică şi Matematică Economică din ASE.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.