Se întâmplă pentru prima oară în istorie. Anunţul despre Banca Transilvania care zguduie sistemul bancar din temelii

Postat la 24 noiembrie 2017 2860 afişări

Consiliul de Administraţie al Băncii Transilvania a aprobat pe 23 noiembrie perfectarea tranzacţei pentru achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni de 99,15% deţinut de către Eurobank Group în capital social al Bancpost, semnarea contractului urmând a avea loc astăzi, 24 noiembrie.

Se întâmplă pentru prima oară în istorie. Anunţul despre Banca Transilvania care zguduie sistemul bancar din temelii

În cadrul tranzacţiei Banca Transilvania dobândeşte şi participaţii în capitalul social al societatilor din Grupul Eurobank din România, respectiv ERB Retail Services IFN şi ERB Leasing IFN.

 

Atât Banca Transilvania cât şi Bancpost vor acţiona ca entităţi separate până la finalizarea tranzacţiei, urmând ca doar după această dată să aibă loc procesul de integrare a Bancpost in cadrul BT. Integrarea Bancpost in cadrul BT va avea loc după îndeplinirea procedurilor legale şi după solicitarea şi obtinerea tuturor aprobarilor necesare din partea autoritatilor competente.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.