Se deschid restaurantele, cinematografele şi sălile de spectacole în Bucureşti

Autor: Andreea Tobias Postat la 02 mai 2021 91 afişări

Se deschid restaurantele, cinematografele şi sălile de spectacole în Bucureşti

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti a decis redeschiderea restaurantelor şi a sălilor de spectacole, fără a se depăşi capacitatea de 30%. Măsurile intră în vigoare luni, la miezul nopţii.

Circulaţia persoanelor în afara locuinţei este interzisă între orele 22.00 - 5.00, cu condiţia menţinerii incidenţei cumulate la cel mult 4 la mia de locuitori.

Această măsură rămâne valabilă pentru că, spune prefectul Alin Stoica, încă suntem în scenariul galben şi există pericolulul ca lucrurile să se poată întoarce.

Magazinele pot rămâne deschise între orele 5.00 - 21.00.

Terasele, cafenelele, cinematografele şi sălile de spectacole se deschid între orele 5.00 - 21.00, fără a depăşi 30% din capacitatea spaţiului.

Este interzisă organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private.

Accesul în mall-uri se face în aşa fel încât să se menţină distanţa de minim 2 metri între persoane. Aceeaşi regulă este valabilă şi pentru pieţele agroalimentare şi în cele volante.

De asemenea, pentru participarea la slujbele religioase oficiate cu ocazia Ramazanului se permite circulaţia persoanelor în perioada 8 - 9 mai între orele 22.00 şi 5.00.

STB SA va monitoriza gradul de încărcare a mijloacelor de transport.

Este în continuare obligatorie purtarea măşti de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani.

Timp de trei zile, rata de infectare cu SARS-CoV-2 s-a situat sub 3 la mia de locuitori în Capitală.

Potrivit reglementărilor legale, la scăderea incidenţei COVID-19 sub 3 la mia de locuitori pot fi deschise restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele şi cazinourile la interior la capacitatea de 30%, în intervalul orar 6.00 – 22.00.

Următorul prag de atins este de 1,5 la mia de locuitori, când relaxarea va fi mai accentuată. Atunci, spune prefectul, restaurantele, barurile şi cinematografele de pot deschide la o capacitate de 50%, dar vor fi permise şi concertele cu maxim 300 de persoane.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cmsu,
decizii,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.