Scoala din Valiză

Autor: Ioana Matei Postat la 28 septembrie 2020 160 afişări

Scoala din Valiză

Motivaţie:

„Îi ajutăm pe profesori să fie mai încrezători în forţele proprii, să creeze şi să susţină lecţii digitale interactive şi îi sprijinim pe elevi să se pregătească pentru o piaţă a muncii dominată tot mai mult de tehnologie. În acest fel, profesorii transformă şcoala, iar elevii învaţă cu mai multă plăcere şi se dezvoltă pentru a face faţă într-o lume a viitorului. Şcoala din Valiză înseamnă învăţământ digital accesibil şi de calitate”, spun reprezentanţii Fundaţiei Vodafone România.

Descrierea proiectului:

„Şcoala din Valiză” este o abordare de tip 360 de grade a educaţiei digitale. Proiectul susţine profesorii şi elevii din mediul rural să-şi dezvolte abilităţile digitale prin acces gratuit la platforma de e-learning www.scoaladinvaliza.ro, la o valiză tehnologică dotată cu tablete şi laptop şi la internet, dar şi prin formarea profesională continuă a cadrelor didactice. Proiectul a fost dezvoltat în cadrul companiei, pornind de la conceptul de Instant Classroom. Din 2018, de când proiectul a fost lansat, investiţiile au ajuns până în acest moment la peste 500.000 de euro.

Efecte:

În acest moment, în program sunt incluse 50 de unităţi de învăţământ. Proiectul va continua să fie extins către noi unităţi de învăţământ din mediul rural din România. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.