"Schimbările climatice, o problemă etică similară sclavagismului", susţine un specialist NASA

Postat la 07 aprilie 2012 46 afişări

Profesorul Jim Hansen, unul dintre cei mai apreciaţi experţi ai NASA în domeniul schimbărilor climatice, afirmă că prevenirea celor mai dăunătoare consecinţe ale schimbărilor climatice provocate de om reprezintă „o problemă morală imensă”, la fel de importantă ca desfiinţarea sclavagismului.

"Prin comportamentul nostru actual creăm posibilitatea ca generaţiile viitoare să moştenească un sistem climatic ce poate scăpa de sub controlul omenirii. Este o situaţie de urgenţă: putem vedea ce este la orizont, efectele de peste câteva decenii asupra ecosistemelor, asupra nivelului oceanului planetar şi asupra ritmului extincţiei speciilor", a declarat Hansen. Cercetătorul afirmă că omenirea se va confrunta în mod repetat cu dezastre naturale care vor afecta zone extinse ale planetei.

Săptămâna viitoare, profesorului Hansen îi va fi decernată prestigioasa Medalie Edinburgh ca recunoaştere a meritelor sale în progresul ştiinţei. Hansen va pleda în discursul de acceptare pentru taxarea la nivel global a emisiilor de carbon.

Mai mult pe www.descopera.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/schimbarile-climatice-o-problema-etica-similara-sclavagismului-sustine-un-specialist-nasa-9491971
9491971
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.