Schimbări majore pentru şoferi: Cum puteţi plăti cu aproape jumătate mai puţin la asigurare

Postat la 06 martie 2018 261 afişări

Telematics, tehnologia de moni­torizare a autovehiculelor, va fi elementul definitoriu în jurul căruia vor fi croite asigurările auto (Casco şi RCA) în viitorul nu foarte îndepărtat al pieţei locale de asigurări, au spus reprezentanţii industriei într-o confe­rinţă organizată de Biroul Asigură­torilor Auto (BAAR) şi Institutul de Studii Financiare (IFS).

Schimbări majore pentru şoferi: Cum puteţi plăti cu aproape jumătate mai puţin la asigurare

„Spionul din maşină“, aşa cum poate fi numit sistemul telematics, poate aduce şoferilor o reducere substanţială a primei plătite pentru poliţa RCA sau Casco dacă comporta­mentul lor în trafic este unul prudent.

 

În prezent sunt puţini asigurători în piaţă care iau în calcul sistemele telematics în stabilirea primelor de asigurare auto, printre ei numărându-se Groupama şi Omniasig.

 

Groupama a introdus în luna iulie a anului trecut o clauză numită „autocontrol“ care poate fi ataşată poliţelor Casco de peste 800 de euro pe an, plătiţi în 4 rate. Această clauză poate aduce o reducere de până la 40%.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.