Ţara în care cetăţenii au decis păstrarea unei taxe lunare de 400 de euro: Eliminarea ei ar afecta diversitatea

Postat la 05 martie 2018 143 afişări

Elveţienii au decis, prin referendum, să păstreze taxa de 400 de euro pe care o plătesc pentru finanţarea radioului şi televiziunii publice, SSR, singurul cu acoperire naţională care difuzează emisiuni în cele patru limbi oficiale din această ţară.

Ţara în care cetăţenii au decis păstrarea unei taxe lunare de 400 de euro: Eliminarea ei ar afecta diversitatea

Propunerea a fost respinsă cu aproximativ 72% din voturi. „Billag", aşa cum se numeşte în Elveţia taxa, a adunat anul trecut 1,38 miliarde de dolari şi este taxa din care se susţine, în principal, mass media publică, regională şi locală.

Această taxă se ridică la 451 de franci, adică aproape 400 de euro, şi este cea mai mare astfel de taxă din Europa şi una dintre puţinele în care s-a păstrat tariful pentru TV şi radio naţionale. Ministrul Comunicaţiilor, Doris Leuthard, le-a mulţumit elveţienilor care au arătat că sunt pregătiţi să plătească pentru serviciile publice şi nu vor posturi pur comerciale.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.