Scaparea din infernul japonez – 160.000 de dolari

Autor: Dorin Oancea Postat la 16 martie 2011 20 afişări

Bancherii straini parasesc Tokyo, amenintat de criza nucleara, folosind zboruri charter, in timp ce zborurile comerciale au probleme serioase.Expatii reprezinta cam 10% din personalul marilor institutii financiare, dar cei mai multi ocupa pozitii cheie, asa ca plecarea lor poate avea o importanta aparte in angrenajul sistemului bancar nipon.

Panica bancherilor inseamna afaceri bune pentru operatorii de jeturi private: 14 oameni transportati din Tokyo la Hong Kong inseamna mai mult de 160.000 de dolari. "Calatoria dureaza cinci ore. Pur si simplu nu le-a pasat de bani" a spus Jackie Wu de la Hong Kong Jet.

Oficial, pozitia International Bankers Association, care reprezinta 16 mari banci de investitii este "business as usual". Pe de alta parte pozitia oficiala este completata de un numar in crestere de angajati si familii ale acestora care vor sa plece. "La finele zilei, este optiunea angajatilor daca pleaca sau raman", a spus un bancher de la o institutie europeana, citat de Reuters. Intrtebat daca nu este tentat sa plece, el a raspuns "Cine nu este? Fiecare incearca sa scape. Dumneavoatra nu?"

Explozie la centrala nucleara Fukushima-Daiichi: "Incepe sa semene tot mai mult cu Cernobil"

Cutremur de 8,9 pe scara Richter urmat de tsunami pe coasta Japoniei (VIDEO)

Tsunami-ul din Pacific loveste Indonezia si Filipine

Japonia inchide atomocentralele, dupa cutremurul devastator

Trezit din somn, Barack Obama afla de tsunami. Locuitorii din Oregon sunt evacuati

Valul tsunami ajunge in SUA. Obama ajuta Japonia, racirea centralei nucleare are efect

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
scapre,
infern,
Tokyo,
bancherii
/actualitate/scaparea-din-infernul-japonez-160-000-de-dolari-8067855
8067855
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.