Stare de alerta nucleara: Japonia inchide atomocentralele, dupa cutremurul devastator

Autor: Razvan Muresan Postat la 11 martie 2011 78 afişări

Patru centrale nuclare situate in zona afectata puternic de seismul de 8,9 grade pe scara Richter din Japonia au fost inchise pentru a preveni scurgerile radioactive, sustin surse citate de channelnewasia.com.

Centrul de Urgente si Incidente al Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (IAEA) a primit informatii din partea Centrului International de Siguranta Seismica in jurul orei 9.15, ora Romaniei, despre cutremurul din largul coastei Honshu din Japonia. "Cele patru centrale nucleare nipone situate in apropierea locului seismului au fost inchise", au declarat oficiali din ministerul japonez al economiei, fara sa specifice locul unde sunt amplasate unitatile.

IAEA s-a oferit sa acorde sprijin Japoniei si celor 50 de tari care ar putea fi afectate de valurile uriase, pentru a tine sub control centralele nucleare din regiune. Pana la momentul actual, nu s-au raportat scurgeri radioactive in zonele lovite de tsunami.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Japonia,
cutremur,
seism,
tsunami,
centrale nucleare
/actualitate/stare-de-alerta-nucleara-japonia-inchide-atomocentralele-dupa-cutremurul-devastator-8054121
8054121
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.