Explozie la centrala nucleara Fukushima-Daiichi: "Incepe sa semene tot mai mult cu Cernobil"

Autor: Razvan Muresan Postat la 12 martie 2011 128 afişări

Temerile sunt tot mai mari in legatura cu distrugerile a doua centrale nucleare in urma cutremurului de 8,9 grade pe scara Richter de vineri. O explozie a avut loc la centrala Fukushima-Daiichi, insa pana in acest moment nu este clar ce continea cladirea afectata.

"Incepe sa semene tot mai mult cu situatia de la Cernobil", declara Walt Patterson, partener al Chatham House, citat de BBC, dupa ce a vazut imaginile dupa explozie. "Oficialii agentiei nucleare spun ca au detectat cesiu radioactiv si iod in afara unitatii, ceea ce indica cel putin scurgeri de combustibili", adauga Patterson. "Odata ce acesti combustibili intra in contact cu apa, e aproape evidenta cauza exploziei".

Nivelul de radioactivitate in zona este de 20 de ori mai mare decat cel normal, a precizat televiziunea japoneza NHK, preluata de Mediafax, adaugand ca mai multi angajati au fost raniti in urma incidentului. Televiziunea publica japoneza NHK le-a recomandat sambata locuitorilor din zona centralelor nucleare de la Fukushima sa inchida ferestrele si sa-si etanseizeze locuintele.

Cutremur de 8,9 pe scara Richter urmat de tsunami pe coasta Japoniei (VIDEO)

Tsunami-ul din Pacific loveste Indonezia si Filipine

Japonia inchide atomocentralele, dupa cutremurul devastator

Trezit din somn, Barack Obama afla de tsunami. Locuitorii din Oregon sunt evacuati

Valul tsunami ajunge in SUA. Obama ajuta Japonia, racirea centralei nucleare are efect

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
japonia,
cutremur,
replici,
tsunami,
centrala nucleara

Citeşte pe Gandul.ro

/actualitate/explozie-la-centrala-nucleara-fukushima-daiichi-incepe-sa-semene-tot-mai-mult-cu-cernobil-8056397
8056397
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.