Satul uitat din România, lăudat de presa din Spania: “E un loc binecuvântat”

Postat la 08 mai 2019 110 afişări

Pentru vacanţa care stă să înceapă, puteţi lua în calcul şi satul Bazna, din judeţul Sibiu.

Satul uitat din România, lăudat de presa din Spania: “E un loc binecuvântat”

Aşezarea săsească, veche de 7 secole, vă întâmpină cu privelişti încântătoare şi cu ape minerale, în care puteţi să vă scăldaţi. Publicaţia spaniolă ″El Pais″⁣ aşeză ″⁣Bazna″⁣ pe primul loc, într-un top al celor mai frumoase sate de la noi.

Într-un loc ca acesta, dimineţile turiştilor încep cu un mic dejun ţărănesc: pastă de jumări, fasole bătută, zacuscă, telemea, iaurt şi dulceaţă de casă şi nu în ultimul rând, sirop de şoc.

Turistă: “Mai ales din ritmul ăsta alert, chiar este o evadare. Nu ştim ce să mâncăm mai întâi.”

Turist: “Un peisaj extraordinar fotografic şi fotogenic. Cu colinele Transilvaniei, dealurile, pădurile. Este un loc unde efectiv îţi găseşti liniştea, o oază de relaxare şi binedispunere.”

Oaspeţii pornesc apoi în plimbare prin sat ori merg să facă o baie la un complex cu ape minerale. Terapeuţii spun că apa din Bazna ajută la ameliorarea stresului, a bolilor reumatice, ori a afecţiunilor ginecologice.

Argentina Tătaru, reprezentant complex balnear: “Iodul este elementul chimic interesant în acesta ecuaţie”.

Cei care au fost şi pe vremuri aici, povestesc că inclusiv staţiunea balneo de lângă sat ar merita investiţii. Deocamdată ca multe altele este în paragina, scrie stirileprotv.ro

Turist: “E un loc binecuvântat, în primul rând datorită apelor. Acum 3 săptămâni eram propus pentru operaţie, ruptură de menisc şi datorită tratamentului şi băilor de aici, nu mai simt. Am scăpat de medic.”

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
presa,
romania,
spania,
uitare,
incepere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.