Record istoric: Fondul Suveran al Norvegiei anunţă că a câştigat suma gigantică de 84 miliarde dolari din randamente în primul trimestru

Autor: Alex Ciutacu Postat la 07 mai 2019 120 afişări

Record istoric: Fondul Suveran al Norvegiei anunţă că a câştigat suma gigantică de 84 miliarde dolari din randamente în primul trimestru

Fondul de peste 1.000 miliarde dolari al Norvegiei a înregistrat randamente de 9,1% în primul trimestru din 2019, adică 84 miliarde dolari sau 16.000 de dolari per cetăţean, potrivit Bloomberg.

Norvegienii au profitat de preţurile scăzute din piaţă pe finalul anului trecut pentru a-şi consolida portofoliul masiv.

Portofoliul fondului a fost format în T1 în proporţie de 69,2% din acţiuni, 28% obligaţiuni şi 2,8% imobiliare. La nivel de randamente, acţiunile au crescut cu 12,2%, obligaţiunile cu 2,9%, iar imobiliarele cu 1,7%.

Yngve Slyngstad, CEO-ul fondului, consideră că a fost un trimestru „excepţional”, în care norvegienii au înregistrat a treia cea mai bună performanţă din istorie la nivel de randamente procentuale, şi cea mai mare din istorie în termeni de capital.

Strategia lui Slyngstad a fost de a direcţiona, cu acceleraţia la maxim, 30 miliarde dolari în acţiuni din noiembrie până în ianuarie pentru a profita de preţurile reduse, ceea ce a dus ponderea acţiunilor în portofoliu aproape de limita permisă, de 70%.

„Cele mai semnificative schimbări din primul trimestru cred că au fost semnalele transmise de Fed (n.r: Federal Reserve - „banca” centrală americană), care au condus piaţa”, a declarat Slyngstad la o conferinţă de presă din Oslo.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.