STUDIU: Trei scenarii pentru aplicaţiile de mobilitate urbană, beneficii adiţionale de peste 1 mld.

Postat la 07 mai 2019 64 afişări

Facilitarea dezvoltării pieţei de aplicaţii de mobilitate urbană va genera beneficii economice adiţionale în perioada 2020-2023 în valoare de 1,126 miliarde lei, arată studiul „Impactul dezvoltării aplicaţiilor de mobilitate urbană în România”.

STUDIU: Trei scenarii pentru aplicaţiile de mobilitate urbană, beneficii adiţionale de peste 1 mld.

Studiul a fost realizat de PricewaterhouseCoopers România pentru Asociaţia Coaliţia pentru Economia Digitală, organizaţie neguvernamentală.

În acest moment se prefigurează trei scenarii.

Factorul principal este gradul de reglementare, respectiv liberalizare, a pieţei. Astfel, în scenariul de bază, cu legislaţie neclară şi neliberalizarea licenţelor de taxi, evoluţia întregului sector ar urma să fie modest pozitivă, de la 1,6 mld. lei la 2,1 mld. în 2023, o creştere de puţin peste 31% în patru ani.

În schimb, în scenariul optimist, în care legislaţia aflată în dezbatere în Parlament va fi transpusă ad-litteram în proiectul de ordonanţă de urgenţă la care lucrează miniştrii cabinetului Dăncilă, creşterea sectorului este substanţială, până la 2,8 mld. lei (75%).

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.