Cele mai puternice 100 de femei din business: Anca Vlad, preşedinte şi acţionar { Fildas-Catena }

Autor: Andra Stroe Postat la 07 mai 2019 605 afişări

„Pentru a reuşi în mediul de afaceri românesc este nevoie de stăruinţă şi implicare totală, ca de altfel oriunde. Din punctul meu de vedere, mediul de afaceri din România permite, prin nivelul redus al taxării profiturilor, înregistrarea unui avans mai rapid decât în alte economii. Trebuie doar curaj şi inspiraţie în a găsi acele domenii, produse sau servicii în care să poţi aduce inovaţie.”

Cele mai puternice 100 de femei din business: Anca Vlad, preşedinte şi acţionar { Fildas-Catena }

•   A absolvit Academia de Studii Economice – secţia Relaţii Economice Internaţionale.

•   În 1991 a înfiinţat Fildas Trading, iar după opt ani a pus bazele lanţului de farmacii Catena.

•   Spune că principalele reguli după care se ghidează în carieră sunt respectul pentru parteneri, colegi şi clienţi deopotrivă, acordarea unei atenţii deosebite respectării legislaţiei şi accentul pus pe avansarea oamenilor talentaţi şi implicaţi din cadrul grupului în pozitii manageriale.

•   Consideră că principalele cerinţe pentru reuşita în domeniul medico-farmaceutic sunt o solidă cultură generală şi o permanentă curiozitate. Crede că fizica, chimia şi matematica sunt importante surse de înţelegere atunci când antreprenorul nu este medic sau farmacist, iar limbile străine sunt obligatorii, la fel şi cunoştinţele financiar-economice.

Cifră de afaceri Fildas Trading (2018): 780 mil. euro

Reţeaua de farmacii Catena (2018): 860 mil. euro

Număr de angajaţi (la nivel de grup): 6.400

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.