Gheorghe Stan, şeful secţiei care o anchetează pe Kovesi, candidat la CCR: E grav că Secţia Specială e denumită SS. Nu e suspendată în aer, ci în cadrul PÎCCJ

Postat la 07 mai 2019 28 afişări

Şeful Secţiei de anchetă, Gheorghe Stan, a spus, în plenul Camerei Deputaţilor, că i se pare grav că această structură este denumită de presă „SS”, menţionând că ea nu este suspendată în aer, ci activează în cadrul PÎCCJ, legalitatea actelor întocmite fiind verificate de către procurorul general.

Gheorghe Stan, şeful secţiei care o anchetează pe Kovesi, candidat la CCR: E grav că Secţia Specială e denumită SS. Nu e suspendată în aer, ci în cadrul PÎCCJ

„Mi se pare foarte grav ca această Secţie (Secţia specială de anchetare a magistraţilor, n.r.) să fie denumită de mass-media ca fiind SS. Să aducem actul de justiţie atât de jos. Această secţie nu e suspendată în aer, e în cadrul PICCJ. În anii anteriori, a existat în cadrul Parchetului General şi, ulterior, în cadrul DNA. Ea nu are puteri discreţionare, cum se spune în mass-media. Deci legalitatea şi temeinicia actelor întocmite de aceasta sunt verificate de procurorul general. Această discuţie am avut-o şi cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia”, a declarat Gheorghe Stan, şeful Secţiei de anchetare a magistraţilor, în plenul Camerei Deputaţilor.

 

Totodată, Stan a mai subliniat că judecătorul judecă fapte, nu persoane.

 

„Referitor la întrebarea cine reprezintă România la Consiliul Europei, ştim cu toţii – avem răspunsul în Constituţie!, a mai spus şeful Secţiei de anchetă.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sectie,
refuz,
denumire,
grav,
piccj

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.