Samir Karia este noul director al Citi pentru România, înlocuindu-l pe Ivan Vrhel

Autor: Claudia Medrega Postat la 25 august 2022 51 afişări

Samir Karia este noul director al Citi pentru România, înlocuindu-l pe Ivan Vrhel

Citi a anunţat numirea lui Samir Karia în poziţia de Citi Country Officer pentru România şi director general al Citibank Europe plc, Dublin – sucursala România, el urmând să fie responsabil de elaborarea şi implementarea strategiei locale a băncii, precum şi de asigurarea unui management eficient al riscurilor şi controalelor.

De asemenea, Samir Karia va coordona relaţiile băncii cu clienţii, cu autoritătile competente precum şi cu instituţiile guvernamentale, potrivit informaţiilor transmise de bancă.

Samir Karia îl succede pe Ivan Vrhel, care după patru ani în rolul de Citi Country Officer pentru România, a fost promovat într-un nou rol în cadrul Citi în afara României.

Samir Karia are peste 25 de ani de experienţă în sectorul serviciilor financiare, începându-şi cariera în cadrul Citi în anul 1997. A avut un parcurs profesional în roluri de management de produs şi vânzări în cadrul diviziei Citi International Clients Group în Tanzania, Kenya, Zambia şi Africa de Sud. Din anul 2015, Samir Karia a ocupat rolul de director pentru segmentul Hub-Managed Countries şi Financial Institutions pentru regiunea Africii Subsahariene, acoperind 31 de ţări. Anterior, Samir Karia a fost director pentru segmentul Corporate şi Investment Banking în cadrul Citi Zambia.

În poziţia de Citi Country Officer, Samir Karia îi va raporta lui Munir Nanji, director regional al Citi pentru Europa Centrală.

„România este o piaţă importantă şi de succes pentru Citi în Europa. Citi are o tradiţie de peste 25 de ani de leadership în sprijinul clienţilor instituţionali în România. Samir aduce în noul său rol o experienţă bancară vastă şi un istoric remarcabil de realizări în cadrul Citi, ce îi asigură o poziţie ideală pentru a continua dezvoltarea modelului de business al băncii şi a sprijini performanţele clienţilor noştri la nivel local”, susţine Samir Karia în noul rol, Munir Nanji, director regional pentru Europa Centrală în cadrul Citi.

Citi este prezentă în România din anul 1996 şi furnizează produse şi servicii financiare de top companiilor locale şi multinaţionale, intreprinderilor mici si mijlocii, instituţiilor guvernamentale şi organizaţiilor non-profit.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
citi,
romania,
director

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.