Şaisprezece morţi în China, inclusiv doi poliţişti, în urma unor violenţe în Xinjiang

Postat la 16 decembrie 2013 45 afişări

Şaisprezece persoane, inclusiv doi poliţişti, au fost ucise în cursul unei operaţiuni a forţelor de ordine efectuate în regiunea chineză Xinjiang, a anunţat luni presa oficială.

Şaisprezece morţi în China, inclusiv doi poliţişti, în urma unor violenţe în Xinjiang

 Poliţiştii, care au venit să aresteze suspecţi în regiunea Kashgar, au fost atacaţi duminică de către ”huligani” înarmaţi cu explozivi şi cuţite, a precizat site-ul Tianshannet, controlat de către autorităţile locale.

Paisprezece dintre atacatori au fost ucişi prin împuşcare, a precizat site-ul.

Regiunea autonomă Xinjiang este afectată frecvent de tulburări din cauza tensiunilor puternice dintre etnicii han, majoritari în China, şi uiguri, musulmani turcofoni. Autorităţile acuză activiştii uiguri, în mod invariabil, de ”terorism”.

Pe 28 octombrie, Beijingul a fost teatrul, potrivit poliţiei, unui atentat comis de către extremişti veniţi din Xinjiang.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/saisprezece-morti-in-china-inclusiv-doi-politisti-in-urma-unor-violente-in-xinjiang-11776635
11776635
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.