Cele mai frecvente greşeli la interviul de angajare

Autor: Oana Netbai Postat la 26 decembrie 2013 598 afişări

Pe lângă un CV corect realizat, orice persoană trebuie să ştie să-şi facă şi descrierea personală. Din ea trebuie să lipsească clişeele, frazele sofisticate şi lauda de sine.

Cele mai frecvente greşeli la interviul de angajare

Iată ce trebuie să eviţi când eşti pus în situaţia de a te descrie:

1. Sunt o persoană inovatoare. Multe companii caută persoane cu idei inovatoare. Dacă eşti una dintre ele, atunci demonstrează acest lucru şi vei avea numai de câştigat. Dar nu te lăuda cu această calitate.

2. Sunt cel mai bun!

Din nou eşti foarte norocos, dar arată că eşti cel mai bun. Angajatorii au nevoie de dovezi clare, nu doar de o descriere pompoasă.

3. Sunt orientat către rezultate!

Foarte bine! Şi care sunt acelea? Mai bine le povesteşti despre rezultatele tale şi îi laşi pe ei să tragă o concluzie.

4. Am o atitudine globală!

Este ideal să priveşti lucrurile în ansamblu, dar cel mai bine e să expui o situaţie în care poţi demonstra că ai această abilitate.

5. Sunt creativ!

Şi care a fost ultima dată în care ai demonstrat acest lucru? Exemplifică şi cu siguranţă o să ai o bilă albă.

6. Sunt unic!

Orice individ este unic în felul lui. Trebuie să eviţi această formulare, pentru că este posibil să pari penibil în faţa interlocutorului.

7. Sunt incredibil de concentrat!

Concentrarea este o calitate, însă atunci când duci la extrem poate să devină un defect. În această eră, atenţia distributivă este de preferat.

8. Sunt o persoană strategică!

Uneori nu este timp pentru a crea şi este bine să apelăm la simţul instinctiv.

9. Sunt un bun lider!

Dacă ai coordonat vreo echipă şi ai rezultate, atunci poţi să le ilustrezi. Un lider adevărat nu spune cât este de bun, ci îi lasă pe alţii să se convingă că este.

E ideal să auzi aceste cuvinte din gura unei alte persoane, însă atunci când ele vin de la tine sunt doar o formă de a te lăuda.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajare,
greseli,
interviu,
cv,
companii
/actualitate/cele-mai-frecvente-greseli-la-interviul-de-angajare-11755571
11755571
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.