Rusia construieşte nouă reactoare nucleare pe teritoriul său, anunţă directorul Rosatom

Autor: Gaidau Ion Postat la 10 ianuarie 2014 61 afişări

Rusia construieşte nouă reactoare nucleare pe teritoriul său, dintre care trei urmează să fie puse în funcţiune în acest an, a anunţat joi directorul general al Rosatom, Serghei Kiricenko.

"Construim nouă reactoare în ţară", a declarat Serghei Kiricenko în cursul unei întâlniri cu preşedintele Vladimir Putin, evocând "ritmuri sovietice" în lansarea acestora.

În prezent, Rusia are în funcţiune 33 de reactoare în zece centrale, iar acestea furnizează 16% din electricitatea produsă în total în ţară, dintre care doar 30% este destinată părţii europene.

Numeroase reactoare ruseşti datează din anii '70 şi mai ales de la începutul anilor '80, adică din ani anteriori catastrofei de la Cernobâl (1986), în Ucraina.

Kiricenko a mai precizat că, în afară de cele nouă reactoare, Rusia construieşte altele 20 în străinătate şi poartă negocieri pentru construirea altor 40.

"După Fukushima, ne-am dublat comanda în contextul scăderii pieţei", a subliniat directorul Rosatom.

Rusia a anunţat că nu va renunţa la proiectele sale nucleare, în contextul în care numeroase ţări se întreabă în privinţa continuării programelor lor în acest domeniu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
NUCLEAR,
ENERGIE
/actualitate/rusia-construieste-noua-reactoare-nucleare-pe-teritoriul-sau-anunta-directorul-rosatom-11878903
11878903
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.