Romtelecom cumpara AKTA

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 29 martie 2011 84 afişări

Operatorul telecom a semnat preluarea activelor si a bazei de clienti a furnizorului de servicii AKTA Satelit. Valoarea tranzactiei va fi stabilita in functie de numarul de clienti efectiv preluati.

Romtelecom a notificat Consiliul Concurentei privind aceasta preluare pe baza contractului semnat, iar preluarea clientilor de televiziune prin satelit va incepe numai dupa obtinerea avizului.

Cel mai mare operator de telefonie fixa a semnat recent un contract si cu DTH Television Grup pentru preluarea Boom TV. Confirmarea a venit mai intai de la administratorul judiciar Casa de Insolventa Transilvania care s-a ocupat in ultima perioada de planul de reorganizare pentru compania de televiziune intrata in insolventa in urma cererii depuse in mai 2010 la Tribunalul Bucuresti.

Romtelecom ar urma sa plateasca in total 10 milioane de euro pentru cei putin peste 97.500 de abonati ramasi ai furnizorului de servicii de televiziune Boom TV.

In aceste negocieri, pretul pentru un abonat pus in discutie a fost de 80,08 euro, nivel care s-ar putea mentine in cazul tranzactiei proaspat semnate pentru AKTA.

AKTA a incheiat anul trecut cu un total de 300.000 de clienti, din care 70.000 pe televiziunea prin satelit si restul pe televiziune analogica, telefonie si internet.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Romtelecom,
AKTA,
tranzactii,
satelit
/actualitate/romtelecom-cumpara-akta-8108040
8108040
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.