România, pe primul loc în UE, cu cele mai multe „accidente mortale” la locul de muncă

Postat la 28 aprilie 2018 80 afişări

România se află pe primul loc în UE, cu 7,5 accidente mortale la 100.000 de locuitori, în timp ce Olanda ocupă ultimul loc, cu cea mai scăzută rată de incidenţă, de 0,8 accidente la 100.000 de locuitori, arată Eurostat.

România, pe primul loc în UE, cu cele mai multe „accidente mortale” la locul de muncă

Conform statisticilor europene privind accidentele de muncă, "accidentele mortale" sunt definite drept cele care duc la moartea victimei în termen de un an de la producerea accidentului. În termeni mai generali, un accident la locul de muncă este definit ca un eveniment ce ce duce la vătămarea fizică sau psihică a persoanei în cauză.

În statele membre, cele mai scăzute rate de incidenţă au fost înregistrate în Ţările de Jos (0,8 la 100.000 de lucrători, Suedia (1,2), Germania (1,3), Danemarca (1,4), Cipru (1,5) şi Regatul Unit (1,6), în timp ce la polul opus de află România cu cele mai mari rate de incidenţă (7,5), urmată de Portugalia (4,6), Luxemburg (4,4), Bulgaria şi Lituania (4,3).

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.