Harpa la care cântă ceaţa

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 28 aprilie 2018 46 afişări

Atunci când apa e puţină, apar soluţii de a colecta tot ce se poate pentru a obţine apă de băut. O soluţie folosită de ceva vreme, scrie CNN, o reprezintă plasele speciale care captează umiditatea din aer, transformând astfel ceaţa în apă, iar oamenii de ştiinţă caută să crească eficienţa acestui proces

Harpa la care cântă ceaţa

Ultima creaţie în materie este ”harpa de ceaţă“ realizată de Virginia Tech University şi denumită astfel deoarece constă din fire dispuse vertical precum coardele unei harpe, design care permite, susţin cercetătorii care l-au realizat, o mai bună colectare a apei; micropicăturile nu mai rămân prinse în îmbinările ochiurilor plasei, formând astfel o peliculă care împiedică scurgerea în rezervorul în care ar trebui să se adune. Inspiraţia pentru harpa de ceaţă le-a venit, adaugă aceştia, studiind modul în care sunt dispuse crengile şi frunzele unor plante din zone aride pentru a le permite să suplimenteze ceea ce extrag din pământ cu apa din atmosferă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ceata,
apa,
colectare,
dispunere,
permisiune

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.