România, cel mai mic randament din UE la producţia de grâu şi porumb. Cu cât a scăzut recolta anul trecut

Postat la 29 martie 2013 31 afişări

Producţia de porumb şi grâu a României a scăzut atât de mult în 2012 încât randamentul a fost cel mai redus din UE şi departe de media înregistrată la nivelul Uniunii, deşi suprafeţele cultivate au fost printre cele mai mari.

România, cel mai mic randament din UE la producţia de grâu şi porumb. Cu cât a scăzut recolta anul trecut

 Producţia de porumb şi grâu a României a scăzut anul trecut cu 52%, respectiv 28,4%. Astfel, la porumb boabe producţia a scăzut la 5,92 milioane tone, de pe o suprafaţă de 2,72 milioane hectare, rezultând un randament de 2.170 kg/ha, de aproape trei ori mai redus faţă de media înregistrată la nivelul UE, de 6.150 kg/ha.

"România s-a situat pe primul loc după suprafaţa cultivată cu porumb, din Uniunea Europeană, iar la producţie s-a situat pe locul trei, după Franţa şi Italia, datorită unui randament inferior. De altfel, randamentul la porumb realizat de România este mai mic decât al celorlalte state membre", arată într-un comunicat Institutul Naţional de Statistică (INS), după efectuarea unei cercetări privind producţia agricolă vegetală la principalele culturi în anul 2012.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/romania-cel-mai-mic-randament-din-ue-la-productia-de-grau-si-porumb-cu-cat-a-scazut-recolta-anul-trecut-10698873
10698873
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.