Revista presei economice din Romania

Postat la 13 octombrie 2010 14 afişări

CEDO da Romaniei ultimatum la legea retrocedarii caselor nationalizate; cosul zilnic standard costa mai mult decat salariul minim; BNR ataca ANPC in chestiunea ordonantei creditelor; 1.700 de femei angajate in companiile private vor fi instruite pe bani europeni.

Statul este prea sarac in acest an pentru a achita asigurarea obligatorie a locuintelor pe care le are in proprietate, constata Gandul; reprezentantii Pool-ului de Asigurare impotriva Dezastrelor, institutia care emite politele obligatorii pentru locuinte, estimeaza ca numarul locuintelor detinute de institutiile de stat se ridica la 2.000-3.000. BNR a lansat un atac dur la adresa ANPC, acuzand-o de un comportament discretionar in conceperea OUG 50 privind contractele de credit.

CEDO da Romaniei un ultimatum istoric - 18 luni pentru amendarea legilor proprietatii si respectarea termenelor de retrocedare a imobilelor nationalizate, in caz contrar riscand sanctiuni care pot merge pana la excluderea din Consiliul Europei, anunta Evenimentul Zilei. Jucatorii pe Bursa castiga inca trei luni: dupa ce a decis ca acestia sa depuna cinci declaratii la fisc pe an in loc de una si sa-si plateasca singuri impozitele, guvernul se pregateste sa amane termenul de aplicare.

Numai pentru a-si asigura hrana zilnica prevazuta in statistici, romanii ar trebui sa castige cel putin 750 de lei, cu 150 de lei mai mult decat salariul minim pe economie. Adevarul a calculat costurile de acoperire a cosului minim lunar, asa cum apare el in statistici. Din ce in ce mai multi prefera sa inchirieze costumul sau rochia pentru o seara, decat sa le cumpere; Din aceasta activitate, magazinele scot un profit de cateva zeci de mii de euro pe an.

Din 2008, de cand Romania a devenit prima tara din Uniunea Europeana care si-a obligat managerii sa se asigure impotriva propriei incompetente, companiile de profil au vandut doar cateva sute de polite de raspundere profesionala (D&O), desi pretul lor nu e prea mare, releva Romania Libera. Zecile de imobile cu apartamente de lux din Mamaia ar fi trebuit initial sa fie destinate inchirierilor de vacanta, dar unele au fost cumparate de constanteni, care prefera sa locuiasca in ele tot timpul anului.

Semintele Nutline au fost preluate de nemti, anunta Ziarul Financiar; brandul creat de omul de afaceri israelian Amir Krenzia, proprietarul Alka Grup si care detine peste 50% din piata semintelor prajite, va intra in portofoliul companiei rivale Intersnack. Un numar de 1.700 de femei angajate in companiile private romanesti vor fi instruite pe bani europeni, in cadrul unui proiect in valoare de 3,43 milioane de euro, finantat din fondurile europene pentru resurse umane.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7471934
7471934
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.