Revista presei economice din Romania

Postat la 22 septembrie 2010 8 afişări

CEZ iese din proiectul centralei de la Cernavoda; noul ministru Ialomitianu comenteaza viitorul acord cu FMI; conditiile de acordare a creditelor pentru Prima Casa se modifica; o parte dintre brokeri se tem ca aprobarea tranzactiilor over-the-counter va saraci si mai mult de lichiditate Bursa de Valori.

"Din cele 160 de dosare, 16 au fost soluţionate, şi toate in favoarea noastra", declara pentru Evenimentul Zilei seful ANPC, Constantin Cerbulescu, referindu-se la procesele pe rol cu bancile din cauza clauzelor abuzive din contracte. Un nou acord cu FMI nu inseamna contractarea unui nou imprumut, ci "este vorba despre un acord de precautie", care va contribui la consolidarea credibilitatii Romaniei pe pietele externe, sustine ministrul finantelor, Gheorghe Ialomitianu.

Dupa ce a iesit din proiectul realizarii unei termocentrale la Galati, grupul ceh CEZ a decis sa se retraga si din proiectul constructiei reactoarelor 3 si 4 ale centralei nucleare de la Cernavoda, motivand ca vrea sa caute in regiune proiecte cu un risc mai mic si care sa asigure o recuperare mai rapida a investitiei, informeaza Adevarul. Pentru ca nu exista cerere de credite, bancile lanseaza oferte avantajoase de refinantare ce vizeaza clientii concurentei.

Conditiile pentru Prima Casa se modifica, anunta Romania Libera: cei care au deja o casa luata in urma cu minimum 10 ani pot apela la un credit garantat de stat pentru cumpararea alteia, iar daca se construieste o casa in asociere, sunt acceptate si doua persoane, in loc de sapte, cum era pana acum. Autostrada Transilvania sau Centrala Cernavoda risca sa devina amintiri: proiectele mai vechi de cinci ani, precum si cele noi vor fi stopate sau limitate in bugetul pe 2011.

Confruntate cu un numar mare de rascumparari de polite de asigurari de viata din partea clientilor care nu mai pot sau nu mai doresc sa plateasca anual pana la cateva sute de euro, firmele de asigurari vor sa cunoasca mai multe date exacte despre situatia financiara a clientilor, ba chiar si "obiectivele financiare pe termen lung" ale acestora, remarca Gandul. Billa deschide joi un magazin la Brasov, iar Praktiker vineri mai deschide unul la Botosani.

Aprobarea in Depozitarul Central a tranzactiilor over-the-counter - tranzactii derulate in afara bursei, prin negociere directa intre doua parti - a determinat reactii pro si contra in randul brokerilor, argumentele celor doua tabere fiind prezentate de Ziarul Financiar. Palatul Parlamentului, cea mai importanta atractie a Capitalei, a primit in medie de la inceputul anului 403 vizitatori pe zi, de doua ori mai putin decat cladirea Parlamentului din Ungaria, a calculat ziarul.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7364394
7364394
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.