Revista presei economice din Romania

Postat la 01 septembrie 2010 11 afişări

Jean-Claude Trichet, seful BCE,vine la Bucuresti; covrigii, o afacere de 55.000 de lei pe luna; avem cea mai mare rata a mortalitatii infantile din Europa; credit de 100 de milioane de euro pentru Aeroportul Henri Coanda Otopeni.

Companiile de asigurare isi notifica agentii sa nu incheie polite pentru locuintele din "zone inundabile frecvent", desi legea privind asigurarea obligatorie a locuintelor excepteaza doar locuintele fara autorizatie de constructie, nu si pe cele din arii inundabile, dezvaluie Gandul. Aeroportul Henri Coanda Otopeni va fi modernizat pe baza unui credit de 100 de milioane de euro.

Evenimentul Zilei remarca disputa pe inchirierea fostului bloc "Bancorex": chiriile incasate de la firmele care-si au sediul intr-una dintre cele mai scumpe cladiri din Capitala au devenit motiv de disputa la tribunal intre Primaria Capitalei si firma Bucharest Financial Plazza. Grupul ceh CEZ, care are in constructie in Dobrogea parcuri eoliene de 1,1 miliarde euro, sustine ca proiectul este stopat din vina certurilor dintre doua autoritati locale din Constanta.

Covrigii inseamna o afacere de 55.000 de lei pe luna, calculeaza Adevarul: covrigariile din piete sau din statiile de metrou comercializeza, in medie, si 3.000 de covrigi zilnic, cu vanzari tot mai bune pe timp de criza. Furturile de electricitate reprezinta circa 20% din consumul anual al Romaniei, iar pierderile provocate producatorilor se ridica intre 1,1 si 1,4 miliarde de euro, mai scrie ziarul mentionat.

Duminica s-a incheiat ultimul weekend de vara al unui sezon estival marcat de criza si ramas pe seama turismului de week-end, conform Romaniei Libere. 2.250 copii cu varste sub un an au murit in 2009 in toata tara, ceea ce inseamna cea mai mare rata a mortalitatii infantile din Europa, iar 30% din nou-nascuti au drept cauza a mortii pneumonia si virozele respiratorii, fapt considerat inacceptabil in alte tari civilizate.

Jean-Claude Trichet, presedintele Bancii Centrale Europene, vine duminica la Bucuresti cu ocazia aniversarii BNR, in contextul in care Bucurestiul isi cauta o noua data-tinta pentru adoptarea mondei unice, avand in vedere ca anul 2015 nu mai este un termen realist, anunta Ziarul Financiar. Ce business se poate face din depresii: psihologii si producatorii de medicamente antidepresie castiga in jur de 50 de milioane de euro anual.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7072228
7072228
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.