Renault este cel mai puţin vulnerabilă la deprecierea rublei, între producătorii auto din Rusia

Postat la 25 martie 2014 43 afişări

Alianţa Renault-Nissan-AvtoVAZ este cel mai bine plasată, între producători auto precum Volkswagen şi Ford Motor, să reziste la efectele devalorizării rublei provocată de anexarea Crimeei de către Rusia, consideră analişti citaţi de Automotive News.

Renault este cel mai puţin vulnerabilă la deprecierea rublei, între producătorii auto din Rusia

 Veniturile producătorilor auto străini din Rusia ar putea fi erodate în acest an de deprecierea rublei, combinată cu ponderea mică a componentelor fabricate local, care vor face ca importurile de piese să devină mai costisitoare.

Alianţa Renault-Nissan deţine o participaţie majoritară la AvtoVAZ, proprietarul Lada, cel mai bine vândut brand din Rusia. Cei trei producători auto vând împreună unul din trei automobile comercializate pe piaţa rusă.

Componentele utilizate de alianţă sunt fabricate în Rusia în proporţie de aproape 100%, astfel că Renault va fi avantajată de preţurile mai mari suportate de concurenţă", potrivit analiştilor băncii Barclays.

"Renault beneficiază în Rusia de nivelul foarte ridicat al aprovizionării locale, astfel că suntem bine protejaţi de deprecierea rublei", a declarat un purtător de cuvânt al companiei, pentru Automotive News Europe.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/renault-este-cel-mai-putin-vulnerabila-la-deprecierea-rublei-intre-producatorii-auto-din-rusia-12326514
12326514
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.