Recolta se măsoară în 40.000 de sticle

Autor: Ioana Matei Postat la 30 septembrie 2013 73 afişări

Compania WineRo din Aliman, judeţul Constanţa va produce până la finalul anului 2013 circa circa 40.000 de sticle de vin din gama Alira. Peste 70% din sortimentele Alira sunt distribuite la nivel naţional.

Recolta se măsoară în 40.000 de sticle

În afară de piaţa locală, vinurile Alira ajung  în ţări precum: Austria, Cehia, China, Germania si Ungaria.

Investiţia în domeniul de la Aliman, din judeţul Constanţa, se ridică la peste 7 milioane de Euro până în prezent, bani care au fost direcţionaţi către achiziţia terenului în 2006, plantarea a 80 de hectare cu viţă nobilă, achiziţia de echipamente de întreţinere a viei, linii de sortare manuală şi alte echipamente de vinificare.

Aici au fost plantate 80 de ha cu soiul românesc Fetească Neagră şi soiurile internaţionale Merlot şi Cabernet Sauvignon. Investiţia în achiziţii şi plantări a fost de 2,6 mil. Euro. În septembrie 2010 a fost lansat primul vin produs de WineRo, ALIRA - realizat din struguri Merlot din prima recoltă, cea a anului 2009. La sfârşitul anului 2012, WineRo a lansat al doilea vin din gamă - ALIRA Tribun 2011, un cupaj prietenos din Merlot, Cabernet Sauvignon şi Fetească Neagră. În martie2013, gama a fost completată cu alte premiere: ALIRA Rose 2012, ALIRA Cabernet Sauvignon 2010 şi ALIRA Fetească Neagră 2011.  În prezent, vinurile ALIRA sunt distribuite prin intermediul PPD România în peste 100 de locaţii premium din segmentul HoReCa, precum şi la nivel internaţional, iar planurile pentru anul 2014 prevăd o extindere a prezenţei acestora la nivel naţional.

Producătorul de vinuria cunoscut va lansa până la finele anului 2013, o nouă gamă super premium numită: ALIRA Grand Vin care va include Cuvee (Merlot si Cabernet Sauvignon) din cea mai bună selecţie a anului 2011, precum şi o mare surpriză pentru iubitorii de Fetească Neagră. Noua gamă super premium, ALIRA Grand Vin, vine în completarea celor cinci vinuri din portofoliul ALIRA care sunt în prezent reprezentate la nivel naţional de distribuitorul PPD România: ALIRA Merlot 2009; ALIRA Cabernet Sauvignon 2010; ALIRA Tribun 2011 – un cupaj din cele trei soiuri Merlot, Cabernet Sauvignon şi Fetească Neagră; ALIRA Fetească Neagră 2011 şi ALIRA Rose 2012.

Prezentă pe piaţa din România din 2007 şi parte a companiei Photos Photiades Distributors, PPD România este printre cei mai mari distribuitori de produse de alcool premium şi super-premium de pe piaţa locală şi partener al renumitului producător de băuturi spirtoase, Diageo, lider mondial pe segmentul de băuturi premium.

Alături de Diageo, Grupul Campari şi de alţi parteneri strategici la nivel local, compania deţine cel mai mare portofoliu de branduri premium şi super-premium, renumite în întreaga lume, precum Johnnie Walker, J&B, Smirnoff, Baileys, şampania Lanson, Campari, Aperol, Wild Turkey, Cinzano, SKYY Vodka, precum şi propriul brand de vodkă, Tazovsky Vodka.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/recolta-se-masoara-in-40-000-de-sticle-11425205
11425205
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.