Reacţia lui Rafila la declaraţia lui Ciolacu, potrivit căruia au fost omorâţi oameni în pandemie

Autor: Andreea Tobias Postat la 05 decembrie 2023 360 afişări

Reacţia lui Rafila la declaraţia lui Ciolacu, potrivit căruia au fost omorâţi oameni în pandemie

Ministerul Sănătăţii nu se ocupă de anchete penale, spune ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, ca reacţie la declaraţia premierului Marcel Ciolacu, potrivit căruia au fost omorâţi oameni în pandemie.

Este o anchetă penală în desfăşurare, iar Ministerul Sănătăţii nu se ocupă de anchete penale, a răspuns Rafila la o întrebare legată de declaraţii anterioare ale lui Marcel Ciolacu.

„Eu cred că domnul prim-ministru s-a referit la o mortalitate în exces care a existat mai ales în cursul anului 2020 şi mai mult în 2021. Sunt cifre de natură statistică. Discutăm despre pacienţi la care cauza bolii a fost legată de infecţia Covid, sunt vreo 65.000 în România, în perioada pandemiei. E adevărat că după ce am venit la Ministerul Sănătăţii mortalitatea, cu toate ca existau valuri succesive, s-a redus cu două treimi”, a afirmat ministrul.

Rafila a adăugat că nu vrea să comenteze pentru că faptele trebuie stabilite de către cei care fac ancheta referitoare la vaccinare.

Premierul Marcel Ciolacu spunea recent că în pandemie, în România s-au întâmplat „cele mai mari grozăvii” şi că s-a furat. Întrebat de ce tocmai USR acuză politizarea actului de justiţie, Ciolacu a afirmat: „eu când vă spuneam că sunt nişte oameni falşi, nişte amatori care s-au trezit la guvernare şi au omorât oamenii fără să aibă acces, au furat de peste tot şi cum au apucat n-au lăsat nimic în urma lor, decât nişte imagini că s-a mers o rangă şi s-a rupt un chioşc la Metrorex. Niciun kilometru de autostradă, zero fonduri europene, despre ce vorbim?”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rafila,
pandemie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.