RĂZBOIUL DIN SIRIA: Rusia a ucis peste 1.300 de persoane în atacurile aeriene

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 20 noiembrie 2015 269 afişări

Peste 1.300 de persoane, dintre care aproximativ două-treimi sunt combatanţi, au fost ucise în atacurile aeriene ale Rusiei în Siria începând de la 30 septembrie, când Moscova şi-a lansat campania aeriană, anunţă vineri un ONG, relatează AFP în pagina electronică.

Acest bilanţ prezentat de către Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, o organizaţie nonguvernamentală (ONG) cu sediul în Marea Britanie, este de două ori şi ceva mai mare decât cel pe care aceasta l-a prezentat în ultimul raport cu privire la campania rusă, în urmă cu trei săptămâni.

Observatorul precizează că a documentat moartea a 1.331 de persoane în urma atacurilor aeriene ruseşti, cele mai multe dintre ele din cadrul grupării jihadiste Statul Islamic (SI) sau alţi luptători.

În total, 381 de luptători SI au fost ucişi în bombardamente, dar şi 547 de militanţi atât din cadrul Frontului al-Nusra, filiala Al-Qaida în Siria, cât şi altor forţe rebele.

În atacurile aeriene ruseşti au fost ucişi 403 civili - inclusiv 97 de copii -, potrivit ONG-ului.

Observatorul anunţa în bilanţul anterior, pe care l-a prezentat pe 29 octombrie, că numărul morţilor era de aproape 600.

Rusia susţine că această campanie aeriană vizează SI şi alţi "terorişti", însă forţe rebele şi susţinătorii lor acuză Moscova de faptul că se concentrează asupra forţelor moderaţe, ci nu a jihadiştilor.

O serie de organizaţii medicale au acuzat de asemenea Rusia că a vizat, în atacurile sale aeriene în Siria, clinici şi spitale de campanie.

Moscova a intervenit în războiul din Siria după ce o coaliţie condusă de către Washington a efectuat atacuri aeriene împotriva SI, în această ţară, începând din septembrie 2014.

Coaliţia condusă de către Statele Unite nu se coordonează cu Damascul.

Potrivit Observatorului, coaliţia condusă de americani a ucis cel puţin 3.649 de persoane de când şi-a început operaţiunile. Aproximativ 6% dintre aceste persoane ucise sunt civili.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SIRIA,
CONFLICT,
RUSIA
/actualitate/razboiul-din-siria-rusia-a-ucis-peste-1-300-de-persoane-in-atacurile-aeriene-14894260
14894260
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.