Războiul cipurilor: o companie olandeză susţine că un angajat chinez a furat informaţii

Autor: Petru Mazilu Postat la 16 februarie 2023 36 afişări

Războiul cipurilor: o companie olandeză susţine că un angajat chinez a furat informaţii

Compania olandeză ASML susţine că un angajat din China a furat informaţii despre tehnologia folosită la maşinile care fabrică semiconductori.

Marele producător de echipamente pentru cipuri susţine că un fost angajat din China a furat informaţii despre tehnologia sa.

Firma olandeză mai anunţă că a raportat incidentul autorităţilor din Olanda şi SUA. Olandezii estimează că incidentul nu va avea efecte „semnificative” asupra activităţii lor.

„Ca urmare a incidentului de securitate, este posibil ca anumite reglementări privind controlul exporturilor să fi fost încălcate. Implementăm măsuri de remediere", a precizat compania, potrivit BBC.

ASML nu a menţionat numele fostului angajat şi nici nu a oferit detalii cu privire la reglementările privind controlul exporturilor care ar fi fost încălcate.

ASML este una dintre cele mai importante firme din lanţul global de aprovizionare cu microcipuri. Aceasta fabrică maşini care produc cele mai avansate cipuri din lume.

Semiconductorii, care sunt folosiţi la numeroase obiecte, de la telefoane mobile şi computere, până la autoturisme şi echipamente militare, se află în centrul unei dispute acerbe între SUA şi China.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cipuri,
olanda,
china

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.