Răsturnare de situaţie: Gigantul Jump Trading Group intervine şi rambursează cele 320 mil. dolari furate în atacul asupra platformei Wormhole

Autor: Alex Ciutacu Postat la 04 februarie 2022 408 afişări

Răsturnare de situaţie: Gigantul Jump Trading Group intervine şi rambursează cele 320 mil. dolari furate în atacul asupra platformei Wormhole

Gigantul Jump Trading Group intervine în atacul cibernetic al momentului şi rambursează echivalentul celor peste 320 de milioane de dolari furate de hackeri în timpul atacului asupra platformei Wormhole, potrivit Bloomberg.

Pentru context, hackerii au furat echivalentul a peste 320 de milioane de dolari de pe platforma Wormhole, care conectează mai multe reţele blockchain, în ceea ce s-a conturat drept al patrulea cel mai mare jaf de acest tip din istoria pieţei crypto. Din punct de vedere tehnic, atacatorii au furat de pe blockchainul Solana 120.000 de monede numite „wrapped Ethereum”, o versiune de monedă cu care lucrează platformele ca Wormhole şi care sunt legate de Ethereum, a doua cea mai mare monedă digitală.

A doua zi, fondurile au fost acoperite de grupul de trading american cunoscut drept Jump Trading Group.

Totuşi, atacul cibernetic a scos la iveală vulnerabilitatea platformelor din categoria „finanţelor descentralizate” (DeFi). Acestea au atras din ce în ce mai mult intersul pasionaţilor de criptomonede prin instrumentele pe care le oferă, dar s-au dovedit vulnerabile în faţa hackerilor.

Atacul a mai scos la iveală şi dimensiunea jucătorului cunoscut drept Jump Trading Group. În ultimele două decenii acesta s-a dezvoltat într-un gigant al pieţelor financiare. Grupul din Chicago a anunţat abia anul trecut că are ambiţii în spaţiul crypto, dar nu a oferit prea multe detalii.

Grupul este activ în trading din 1999 şi are peste 700 de angajaţi în New York, Chicago, Amsterdam, Londra, Shanghai şi Singapore. Activităţile acestuia se extind în pieţele de acţiuni, criptomonede, opţiuni şi contracte futures din întreaga lume.

Jump Trading a intrat în crypto şi a cumpărat Certus One, o companie care a ajutat la dezvoltarea platformei Wormhole înainte ca soluţia de conectare a mai multor reţele blockchain să fie lansată.

Ca birou de tranzacţionare, Jump face eforturi pentru a-şi stabili poziţia şi în spaţiul crypto. Grupul a încheiat un acord cu aplicaţia populară de brokeraj Robinhood care presupune că Jump plăteşte Robinhood pentru ca brokerul să trimită tranzacţiile cu crypto ale clienţilor săi către biroul de tranzacţionare, care le execută.

În primele nouă luni din 2021, plăţile Jump către Robinhood au reprezentat 17% din veniturile totale ale brokerului, potrivit datelor înscrise la SEC, autoritatea de supraveghere financiară din SUA. Asta înseamnă circa 247 de milioane de dolari pe care Jump i-a plătit pentru dreptul de a executa ordinele Robinhood pe crypto.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
atac,
furt,
platforma,
gigant,
interventie,
rasturnare,
drept

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.