Rareş Bogdan: "De 11 ani, două ţări europene pe care românii le tratează cu respect îi umilesc sistematic". Dacian Cioloş spune că "românii contribuie la PIB-ul altor state membre şi nu au aceleaşi drepturi şi libertăţi de circulaţie"

Postat la 06 octombrie 2022 284 afişări

Rareş Bogdan: "De 11 ani, două ţări europene pe care românii le tratează cu respect îi umilesc sistematic". Dacian Cioloş spune că "românii contribuie la PIB-ul altor state membre şi nu au aceleaşi drepturi şi libertăţi de circulaţie"

Un europarlamentar german naţionalist de extrema dreaptă a declarat că România şi Bulgaria sunt "Vestul Sălbatic al Europei şi că nu au ce căuta în Uniunea Europeană şi Spaţiul Schengen".

Europarlamentarul USR Vlad Botoş i-a răspuns în mod dur eurodeputatului german Guido Reil care a comparat România cu Vestul Sălbatic.

Dacian Cioloş: "Românii contribuie la PIB-ul altor state membre şi totuşi nu au aceleaşi drepturi şi aceleaşi libertăţi de circulaţie pe care o au cetăţenii ţărilor respective".

Europarlamentar olandez: "Mi-e ruşine cu Guvernul olandez". Rareş Bogdan: "De 11 ani, două ţări europene pe care românii le tratează cu respect îi umilesc sistematic".

Un europarlamentar german naţionalist de extrema dreaptă a declarat că România şi Bulgaria sunt "Vestul Sălbatic al Europei" şi că nu au ce căuta în Uniunea Europeană şi Spaţiul Schengen

"În timpul dezbaterii din Parlamentul European din 5 octombrie, privind aderarea României la Spaţiul Schengen, doi europarlamentari din Germania, membri a unui partid care de cele mai multe ori au un discurs extremist, au atacat românii şi România într-un mod abject", a scris europarlamentarul USR Vlad Botoş pe Facebook.

Guido Reil,  Membru al Parlamentului European din 2019 ce reprezintă partidul naţionalist german de extrema dreaptă, Alternativă pentru Germania, în grupul europarlamentar Identitate şi Democraţie, a comparat "România cu Vestul Sălbatic".

Preşedinta de şedinţă i-a atras atenţia eurodeputatului german Guido Reil. pentru tonul jignitor folosit şi a anunţat că o va informa pe preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, pentru a fi sancţionat.

El spune că "românii încasează ajutoare sociale şi alocaţii pentru copii şi lucrează în sectoare prost plătite precum industria cărnii, contribuind la vânzarea unor produse sub preţul de producţie, de altfel nimic pozitiv.Am călătorit de multe ori în România,în ultimul an, trecând prin Ucraina, şi aş vrea să fiu politicos când spun că România este Vestul Sălbatic al Europei. Prin urmare, întrebarea este: Cum este posibil aşa ceva? Cum se poate ca o ţară cu o infrastructură atât de proastă, cu un nivel atât de înalt al infracţionalităţii şi al corupţiei, să fie membru al Uniunii Europene? S-a uitat cineva sau a verificat cineva înainte de asta? Se pare că nu!

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romani,
lipsa,
circulatie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.